Γλυκά
 Μπισκότα με αμύγδαλα
 Μπισκοτάκια
 Τάρτα με βατόμουρα
Αλμυρά
Τάρτα με βατόμουρα

ΥΛΙΚΑ

 • Για τη ζύμη

120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Piccolino
• 80 γρ βούτυρο
• 50γρ ζάχαρη
• 1 κρόκος αυγού
1 βανίλια Piccolino
• 1 πρέζα αλάτι

• για τη γέμιση

• 150 γρ, βατόμουρα ( φρέσκα ή κατεψυγμένα )
• 50 γρ ζάχαρη
κορνφλάουρ ή νισεστέ Piccolino
ζάχαρη άχνη Piccolino
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ια τη ζύμη ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι αρχικά και όταν ενωθούν τα υλικά προσθέστε τον κρόκο τη ζάχαρη το αλάτι και τη μισή δόση από τη βανίλια.
Ζυμώστε καλά τα υλικά για να γίνουν μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ μέσα σε μια κατσαρόλα βάλτε τα βατόμουρα ή τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη όταν αρχίσει να βράζει για ένα λεπτό ανακατεύεται με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέστε το κορνφλάουρ ή το νισεστέ που θα έχετε διαλύσει με μια κουταλιά χλιαρό νερό.

Ανοίγετε τη ζύμη σα φύλλο με πάχος περίπου 3 χιλιοστά και τοποθετήστε τη στη φόρμα τάρτας.
Προσθέστε πάνω στη ζύμη τα φρούτα που έχετε ετοιμάσει.
Με τη ζύμη που σας έχει περισσέψει δημιουργήστε μπαστουνάκια ζύμης για να τα προσθέσετε πάνω από τα φρούτα σχηματίζοντας ρόμβους.
Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Πριν την σερβίρετε πασπαλίστε τη με αχνή ζάχαρη.
MACE Adv. - http://www.mace.gr/