Ταρτα με βατομουρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
Για τη ζύμη
• 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Piccolino
• 80 γρ βούτυρο
• 50γρ ζάχαρη
• 1 κρόκος αυγού
• 1 βανίλια Piccolino
• 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
• 150 γρ, βατόμουρα ( φρέσκα ή κατεψυγμένα )
• 50 γρ ζάχαρη
• κορνφλάουρ ή νισεστέ Piccolino
• ζάχαρη άχνη Piccolino
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι αρχικά και όταν ενωθούν τα υλικά προσθέστε τον κρόκο τη ζάχαρη το αλάτι και τη μισή δόση από τη βανίλια.
- Ζυμώστε καλά τα υλικά για να γίνουν μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη.
- Αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
- Στο μεταξύ μέσα σε μια κατσαρόλα βάλτε τα βατόμουρα ή τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη όταν αρχίσει να βράζει για ένα λεπτό ανακατεύεται με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέστε το κορνφλάουρ ή το νισεστέ που θα έχετε διαλύσει με μια κουταλιά χλιαρό νερό.
- Ανοίγετε τη ζύμη σα φύλλο με πάχος περίπου 3 χιλιοστά και τοποθετήστε τη στη φόρμα τάρτας.
- Προσθέστε πάνω στη ζύμη τα φρούτα που έχετε ετοιμάσει.
- Με τη ζύμη που σας έχει περισσέψει δημιουργήστε μπαστουνάκια ζύμης για να τα προσθέσετε πάνω από τα φρούτα σχηματίζοντας ρόμβους.
- Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Πριν την σερβίρετε πασπαλίστε τη με αχνή ζάχαρη.