KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Yλικά

  • 3 φλiτζάνια φαρίνα piccolino
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κοταλάκι του γλυκού σόδα
  • 6 κουταλίες της σούπας κακάο
  • 2 βανίλιες piccolino
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 / 3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2 κουταλίες της σούπας ξίδι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Λίγη ζάχαρη άχνη piccolino (για το πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά. Το ίδιο κάνω και στα υγρά.
  2. Ρίχνω τα υγρά στα στερεά και χτυπώ με το μίξερ για λίγα λεπτά.
  3. Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ.
  4. Ρίχνω το μείγμα, το στρώνω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για ¾ της ώρας περίπου.
  5. Θα δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα του μαχαιριού ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κέικ. Αν αυτό βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο, αν όχι το ψήνουμε κι άλλο.
  6. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  7. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη
Recommend
Share
Tagged in

Hosted by :Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη | Κατασκευή Eshop | Προώθηση ιστοσελίδων - Internet Technology Solutions. & Web Design | Internet Marketing