KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Yλικά
- 3 φλiτζάνια φαρίνα piccolino
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κοταλάκι του γλυκού σόδα
- 6 κουταλίες της σούπας κακάο
- 2 βανίλιες piccolino
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 / 3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 κουταλίες της σούπας ξίδι
- 2 φλιτζάνια νερό
- Λίγη ζάχαρη άχνη piccolino (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά. Το ίδιο κάνω και στα υγρά.
- Ρίχνω τα υγρά στα στερεά και χτυπώ με το μίξερ για λίγα λεπτά.
- Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ.
- Ρίχνω το μείγμα, το στρώνω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για ¾ της ώρας περίπου.
- Θα δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα του μαχαιριού ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κέικ. Αν αυτό βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο, αν όχι το ψήνουμε κι άλλο.
- Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
- Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη